حشدالشعبی ادامه بسیج ایران
شیوه مبارزه در انقلاب اسلامی تجربهای بود که تا آن زمان، ملتی طعم آن را نچشیده بود. انقلاب آمد و همه ساختارهای قبلی را به هم ریخت و شیوههای نوینی از مبارزه و صیانت از آرمانها را فرا راه ملتها قرار داد. یکی از این شیوهها بسیج مردمی بود که سطح مشارکت مردمی را در پیشرفت مسیر انقلاب افزایش داد و عامل وحدتآفرینی و همگامی مردم با حاکمیت در رسیدن به آرمانها شد.
سازمان بسیج مستضعفین در سال 1358 و به دستور امام خمینی تشکیل شد، سرمایهای که امروز در هر کوی و برزنی و در مجاورت هر مسجدی، یک پایگاه دارد و توانسته است ظرفیتهای مردمی را انسجام ببخشد.
تجربهای که 38 سال بعد الهامبخش ملت عراق برای مبارزه با گروه تکفیری داعش و متحدانش شد. پرچمهای سیاه گروه تکفیری داعش در یک به یک استانها عراق به اهتزاز درمیآمد و ارتش عراق دیگر توانی برای مبارزه نداشت. داعش تا جایی آمده بود که تنها با برداشتن سه گام دیگر میتوانست حکومت خود را در عراق مستقر کند.
بغداد، نجف و کربلا هدف اصلی داعشیها بود. تمام گروههای عراقی از قبایل گرفته تا گروههای مذهبی در اندیشه راهحلی تازه برای مقاومت بودند. حکم مرجع شیعیان عراق آیتالله سیستانی راه را روشن کرد. تشکیل بسیج مردمی و درخواست از همه مردم به ویژه جوانان برای مبارزه با داعش.
مبارزه با داعش اگرچه سخت و جانفرسا بود، اما نقطهی عطفی مهم در جلب مشارکت مردم عراق برای آمدن به میدان مبارزه و مایه همدلی و وحدت شد. حکم مرجع عالی شیعیان عراق، اختصاص بخشی از بودجه ملی برای حمایت از بسیج مردمی و آمادگی مردم عواملی بود که به حشدالشعبی یا بسیج مردمی عراق مشروعیت ویژهای بخشید.
حالا بیشتر از 40 گروه مختلف زیر یک پرچم جمع شده بودند و به تدریج توانستند شهرها، روستاها و استانهای عراق را از سلطه داعشها آزاد کنند. گروههایی مثل کتائب حزب الله، عصائب اهل حق، سازمان بدر، کتائب شیدالشهداء، حرکه النجباء و حتی پیروان ادیان مثل یزدانیها، مسیحیان و اهل سنت در کنار شیعیان، ترکیب تازهای را شکل داده بود که توانست به نماد صلح و ثبات در عراق تبدیل شود.
مردمی بودن، برخورداری از مبانی محکم اعتقادی و تکیه بر جوانان، ارکان اصلی حشدالشعبی هستند که این ارتش مردمی را ممتاز گردانیده است. بسیاری معتقدند با شکست داعش، در آیندهای نزدیک، حشدالشعبی یکی از ارکان مهم ارتش عراق را تشکیل خواهد داد. امروز ایادی استکبار وجود حشدالشعبی را خطری جدی برای خود میدانند و برای انحلال آن تلاشهای بسیاری کردهاند.
آمریکا تحریمهای فراوانی را علیه ملت عراق اعمال کرده است و معافیت از آنها را تنها مشروط به انحلال حشدالشعبی دانسته است. عربستان سعودی بارها و بارها فهرست زیرگروههای حشدالشعبی را منتشر کرده و خلع سلاح آنها را از مجامع جهانی خواسته است. فرانسه نیز به این صف پیوسته است و از نخست وزیر اقلیم کردستان خواسته تا حشدالشعبی را منحل نماید.
امروز مقامات عراق حشدالشعبی را میراثی مهم برای آینده عراق میدانند. رئیس شورای عراق «الحسینی» در مصاحبههای مختلف، این دستاورد مهم را تجربهای مُلهم از بسیج مستضعفین در ایران دانسته و آن را ادامه بسیج ایران تلقی کرده است. استکبار فهمیده است حشدالشعبی عراق، ادامه انقلاب ایران در خارج از مرزهای آن است و میتواند بازوی مهم ایران در رسیدن به آرمانهایش باشد.